majkel123, tak, jeszcze jeden rezerwowy jest.
[O2] Przycisk hamulca ręcznego chrom
Zwiń
X
-
Zarówno nowy jak i stary przycisk są przymocowane na taki klips. Z nowego, który kupiłeś musisz ostrożnie zdjąć samą chromowaną końcówkę. Ze starym przyciskiem bedzie trudniej, bo jest tam kiepskie dojście. Ja ściągnąłem go poprostu kombinerkami, bo i tak sie wiecej nie przyda. Następnie nową chomowaną końcówkę należy nałożyć, wcisnąć na dźwignię, aż usłyszysz charakterystyczne "kliknięcie" tzn. wskoczył na swoje miejsce.151KM by masters tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba5Mam takie pytanie
W opisach aukcji podawane jest najczęściej, że ten przycisk hamulca
numer części : 1J0711323D lub 1J0711323D2ZZ
jest do modelu Octavia 1
I tu pytanie do tych którzy już kupowali ten przycisk
Czy jest on identyczny i pasuje do Octavi 2Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez Seba5Mam takie pytanie
W opisach aukcji podawane jest najczęściej, że ten przycisk hamulca
numer części : 1J0711323D lub 1J0711323D2ZZ
jest do modelu Octavia 1
I tu pytanie do tych którzy już kupowali ten przycisk
Czy jest on identyczny i pasuje do Octavi 2
Bo ja takową posiadam. Udało mi się ja dzisiaj zdjąć. Od dołu ma taki zatrzask tak jak na tym zdjęciu:
Po jego odgięciu osłona suwa się
W tym temacie jet to opisane Link
Pod spodem jest konstrukcja jak na rysunku u kolegi powyżej:
Z tą małą różnicą że u mnie ta chromowana końcówka jest czarna i jest zlana z całością.
Więc do wymiany jest cały element.
Czy ktoś demontował ten cały element?
Dzwoniłem do serwisu skody.
Powiedzieli, że przy tej konstrukcji możliwa jest tylko wymiana całego ręcznego (koszt 289 zł)
Mógłbyś podać ile zapłaciłeś za ten przycisk i gdzie go mniej więcej zamawiałeś.
Komentarz
-
-
Zamówił go na pewno w ASO Skody. W chwili obecnej powinien kosztować jakieś 23,50.
Swoją drogą w ASO VW będzie taniej - niecałe 20 zł.Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Przy wymianie przycisku hamulca ręcznego na chromowany można skorzystać z tego http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.ph...er=asc&start=0
Przycisk kupiłem w ASO ~ 23 złZałączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaPrzy wymianie przycisku hamulca ręcznego na chromowany można skorzystać z tego http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.ph...er=asc&start=0
Przycisk kupiłem w ASO ~ 23 zł
Udało mi się usunąć plastikową końcówkę. Tak jak to opisane w linku powyżej, jet ona zamontowane na zatrzaskach.
Zamówiłem już cześć z chromowaną końcówką 23 zł + przełyka.
Do końca tygodnia powinna być już zamontowana
--------- ---------- ------------
Dostałem dzisiaj zakupiony drążek z chromowanym przyciskiem:
Aby zdemontować chromowany element zniszczyłem nowy drążek. Uciąłem go przy samej podstawie przycisku. Zrobiłem w nim otwór i załamałem zewnętrzne krawędzie do środka.
Nowy przycisk ma zmienioną konstrukcję. W odróżnieniu od mojej wersji na ściance jest cienki element prowadzący.
Uniemożliwia on nieprawidłowy montaż przycisku na drążku nowszego typu.
Zatrzaski są umieszczone nie jak to w mojej wersji u góry i dołu lecz po bokach.
Przy montażu z przycisku usunąłem początkową cześć elementu prowadzącego.
Przy wciskaniu należy zwrócić uwagę a żeby, nie wcisnąć odwrotnie przycisku.
Po mocnym wciśnięciu usłyszałem delikatne kliknięcie, to minę upewniło że wszystko jest na miejscu.
Komentarz
-
Komentarz